צרו קשר

    ּ

    סוגי בדיקות פוליגרף

    1. בדיקות פוליגרף – קדם העסקה

    מעסיקים רבים נוהגים כיום להשתמש בבדיקות הפוליגרף על מנת לבחור את האדם המתאים לתפקיד המוצע. באמצעות מקבלים הערכה לגבי התאמתו של המועמד מבחינת דפוסי התנהגותו והתאמתו לנורמות הנדרשות. להבדיל מבדיקות גרפולוגיות, שמנתחות אופי בלבד ואין בהן כדי להעיד על מעשיו של האדם בעבר, בדיקות הפוליגרף מבוצעות ברמת אמינות גבוהה, ויש בהן כדי להעיד על מעשיו של האדם בעבר, בנושאים שונים ומגוונים.

    2. בדיקות פוליגרף בעקבות חשד

    כאשר מתעורר חשד כלשהו כי אחד מהעובדים חרג מהנהלים או מעל באמון שניתן בו, מבצעים בדיקות פוליגרף כדי לאתרו, ובמקביל כדי לחזק את האמון הניתן לשאר העובדים, הנוהגים כשורה.

    3. בדיקות לבתי משפט

    בדיוני בתי משפט אזרחיים או רבניים, בתי דין לעבודה וכן בוררויות למיניהן, נוצר לעתים מצב בו גרסת אחד הצדדים סותרת את גרסתו של הצד השני, ויש לקבוע מי מבין הצדדים הוא דובר אמת. במקרים מהסוג הזה בדיקת הפוליגרף היא האמצעי היעיל ביותר לעשיית הצדק.

    4. בדיקות לחברות ביטוח

    חברות ביטוח ושמאים נוהגים להציע בדיקות פוליגרף במקרים בהם אין שום דרך להוכיח את קיום הנזק ואת היקפו, וכן במקרים בהם יש צורך להבהיר את נסיבות התביעה ולשם זירוז הטיפול.

    5. בדיקות מהימנות עובדים

    כידוע לכולנו, במקום שיש בו עיסוק עם כספים הפיתוי הוא גדול, ואנשים רבים מתפתים ונוטלים כספים לעצמם ממקום העבודה. כמו כן, גם במקרים שבהם אין התעסקות ישירה עם כספים ישנו מקום לעבור עבירות בתחום טוהר המידות, כגון: העברת מידע, השחתת רכוש במזיד, הגשת דוחות כוזבים ועוד. במקרים אלו בדיקות הפוליגרף הן האמצעי היעיל ביותר לאתר את מבצעי העבירות. כמו כן הן משמשות גם ככלי הרתעה מביצוע עבירות בעתיד.

    6. אלימות

    ניתן לבצע בדיקות בנושא של אלימות מכל סוג שהוא: אלימות פיזית – שימוש כלשהו בכוח. אלימות מילולית – איומים, קללות וכד'.

    7. אישות

    קיום בדיקות בנושאי כלל העניינים השנויים במחלוקת בין בני זוג.

    8. זיופים

    קיום בדיקות בנושאי זיופי מסמכים, זיופי חתימות על-גבי מסמכים וכד'.כל נושא אחר ובתנאי שהוא ניתן לבדיקה ועומד בכללים המקצועיים המתחייבים.

    כיצד מבצעים את בדיקת הפוליגרף?

    בתחילה, לפני הבדיקה, נערכת שיחה בין בודק הפוליגרף לבין הנבדק. במהלך שיחה זו מספר הנבדק את גרסתו בקשר למקרה. על סמך שיחה זו ולאחר שהנבדק מסיים לספר את גרסתו, הבודק מרכיב שאלות מתאימות, שעליהן יש להשיב ב-"כן" או "לא". הבודק מוודא שהנבדק מבין את כל השאלות ואת תוכנן, ולאחר שהנבדק מביע את הסכמתו להישאל את אותן שאלות, מעלים את השאלות על טופס הבדיקה. בשלב זה מחברים את הנבדק למכשיר ומתחילים לשאול את אותן השאלות שסוכמו מראש אחת אחר השנייה, והנבדק משיב עליהן. בשום מקרה לא שואלים ללא הסכמתו של הנבדק, וללא הקראת כל השאלות באזני הנבדק מראש.

    מהו דיוק ממצאי הפוליגרף ?

    כיום, נמצאים בשוק 2 סוגי מכשירים:

    1. מכשיר פוליגרף מכני.
    2. מכשיר פוליגרף ממוחשב. במחקרים רבים שנערכו ברחבי העולם באוניברסיטאות, במכוני בפוליגרף הפרטיים, במשטרה ובגופי המודיעין, נמצא כי אחוז הדיוק במכשיר הפוליגרף המכני הוא כ-93%, ולעומתו אחוז הדיוק במכשיר הפוליגרף הממוחשב הוא כ-98%. במכון S.K.Y משתמשים כיום אך ורק במכשיר הפוליגרף הממוחשב, החדיש והמתוחכם ביותר בעולם, מתוצרת חברת AXCITON האמריקאית, שהיא כיום החברה המובילה בעולם בייצור הפוליגרף הממוחשב. בשל אמינותו הרבה של מכשיר הפוליגרף הממוחשב מתוצרת AXCITON, מכשיר זה נמצא בשימוש של גופי המודיעין והמשטרה המובילים בעולם, כגון: L.A.P.D ,N.Y.P.D ,F.B.I ,C.I.A ועוד.

    מהו המעמד המשפטי של בדיקות הפוליגרף ?

    ממצאי בדיקת הפוליגרף מהווים ראיה משפטית רק באם הוסכם על כך מראש בין הצדדים המתדיינים. בהעדר הסכמה מעין זו ממצאי הבדיקה משמשים ככלי עזר לאימות גרסת האדם. ברצוננו להדגיש כי בדיקת הפוליגרף הינה זכות ומתבצעת בהסכמתו ומרצונו החופשי של הנבדק.

    מכשיר פוליגרף – גלאי שקר

    פרושה המילולי של המילה פוליגרף הוא "הרבה רישומים". מכשיר הפוליגרף, הידוע גם בכינויים כמו "מכונת אמת" או "גלאי שקר", אוסף רישומים פיסיולוגיים ממערכות שונות בגופו של האדם, ומעבירם לפלט הנייר לשם פענוח מאוחר יותר.עקרון הפעולה של מכשיר הפוליגרף הינו על בסיס תגובה אמוציונלית הגוררת שינויים בפעילויות הפיזיולוגיות של הגוף. ידוע לכולנו מחוויות אישיות שיש קשר בין תהליכים נפשיים לתהליכים גופניים. למשל: מבוכה גורמת להסמקה, פחד גורם לחיוורון ובמקרים מיוחדים לרעד וכו'.בין השינויים המתחוללים בגופו של הנבדק – שינויים בפעילות

    הקרדיו-ואקולרית, שינויים בבית החזה, הסרעפת והדופק ושינויים במוליכות החשמלית של העור.

    הנתונים אותם רושם מכשיר הפוליגרף:

    1. נשימה משני מוקדים:

    החזה והבטן. השינויים שאליהן מתייחס הפוליגרף הינם קצב הנשימה, נפח הנשימה, יחס בין נשיפה לשאיפה וצורתן.

    2. מוליכות חשמלית של העור

    רישום רציף של שינויים בהפרשת בלוטות הזיעה מתחת לפני העור, ושל ההרכב הכימי של הפרשת הזיעה.

    3. דופק

    קצב פעילות הלב.

    4. לחץ הדם

    שינויים בגובה לחץ הדם, כמות הדם הזורמת בעורק. היחס בן לחץ הדם הדיאסטולי לסיסטולי.

    צוות מכון S.K.Y ישמח לעמוד לשירותכם בכל עת.

    למעלה

    השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

      ּ